MSc Forensic Psychology

MScForensicPsychology_web
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
2
ΤΥΠΟΣ:
Master
ΕΝΑΡΞΗ:
ΠΤΥΧΙΟ:
MSc
ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
€13,400 (μειωμένο από €15,750)
Εξ αποστάσεως:

Η Νέα Γνώση σου Προσφέρει Μοναδικά Προνόμια Εγγραφής
Μάθε Περισσότερα Εδώ

Το MSc Forensic Psychology είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τους μαθητές για πολλές διαφορετικές ή συγκεκριμένες σταδιοδρομίες στο γενικό πλαίσιο του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης. Το πρόγραμμα είναι χτισμένο γύρω από τους θεμελιώδεις θεωρητικούς, μεθοδολογικούς και εφαρμοσμένους τομείς της εγκληματολογικής ψυχολογίας. Από την άποψη της φιλοσοφίας του προγράμματος, η MSc Forensic Psychology αντανακλά τις ακαδημαϊκές δεξιότητες που στηρίζουν την εφαρμογή της ψυχολογίας σε ένα δικαστικό περιβάλλον. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της εγκληματολογικής ψυχολογίας στην επαγγελματική πρακτική και στην εφαρμογή των θεωρητικών εννοιών. Επιπλέον, το πρόγραμμα παρακολουθεί τα θύματα και τους παραβάτες. Όσον αφορά το τελευταίο, ακολουθεί την εξέλιξη ενός δράστη από την πρώτη επαφή του με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μέχρι την ενδεχόμενη απελευθέρωσή του στην κοινότητα ή / και τη μεταφορά σε συνθήκες λιγότερης ασφάλειας. Προσοχή δίνεται στο θύμα και τα προδικαστικά ζητήματα (συμπεριλαμβανομένης της αστικής δικαιοσύνης). Ο ρόλος της συνεχιζόμενης αξιολόγησης, της παρέμβασης και της τελικής φροντίδας τονίζονται σε όλο το πρόγραμμα σπουδών. Προκειμένου να προωθηθεί η επαγγελματική ανάπτυξη, το πρόγραμμα δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων γραφής και παρουσίασης επαγγελματικών εκθέσεων, μεθοδολογική αυστηρότητα, ερευνητική εμπειρία, ανεξάρτητη μάθηση και κριτική σκέψη. Για να διευκολυνθεί αυτό, οι μαθητές θα εκτίθενται σε ένα περιβάλλον μάθησης και έρευνας που είναι πλούσιο σε ευκαιρίες καθοδήγησης από μέλη της ομάδας του προγράμματος με ακαδημαϊκή ή / και πρακτική ιατροδικαστική εμπειρία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την ενότητα πρακτικής εμπειρίας, η οποία περιλαμβάνει 1000 ώρες πρακτικής άσκησης υπό την επίβλεψη.

Modules
CODE MODULE TITLE ECTS MODULE DETAILS
COMPULSORY
Advanced Methods in Psychology
Advanced Forensic Psychology Project
Psychology and the Legal System
Personal Attributes of Offenders and Victims
Professional Practice: Forensic Consultancy and Supervision
Forensic Risk Assessment
Psychology, Investigation and the Court Room
Violent and Sexual Offenders: Intervention
Forensic Mental Health
OPTIONAL
Practical Training
Practical Experience

Επαγγελματική Προοπτική:

Το μάθημα καλύπτει μια σειρά από θέματα εγκληματολογικής ψυχολογίας και επιτρέπει στους υποψηφίους να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να γίνουν Πιστοποιημένοι Δικαστικοί Ψυχολόγοι. Το μάθημα έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντανακλά τις ακαδημαϊκές δεξιότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή ψυχολογίας σε εγκληματολογικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων, των φυλακών, των ασφαλών νοσοκομείων, της δοκιμαστικής περιόδου(επιτήρησης), των αστυνομικών υπηρεσιών και των δικαστηρίων.

 

Συνολικά, το μάθημα μπορεί να προετοιμάσει τους σπουδαστές για πολλές διαφορετικές ή συγκεκριμένες σταδιοδρομίες τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Παρέχει στους πτυχιούχους τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για την άσκηση σταδιοδρομίας στο γενικό πλαίσιο του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης. Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν το μάθημα πρακτικής εμπειρίας (1000 ώρες επιτηρούμενης κατάρτισης) θα μπορούν να εγγραφούν σε εγκληματολογικούς ψυχολόγους και να ασκήσουν το επάγγελμα στην Κύπρο.

Κριτήρια:

Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα ανώτερο πτυχίο δεύτερης κατηγορίας στην Ψυχολογία (ή ισοδύναμο τίτλο ψυχολογίας) αναγνωρισμένο από την BPS ως GBC. Οι σπουδαστές με σχετικό πτυχίο που δεν απονέμει GBC, αλλά έχουν καλή αντιστοιχία με το πρόγραμμα σπουδών ή / και με αντίστοιχο χαμηλότερο πτυχίο δεύτερης τάξης, αλλά παρουσιάζουν καλή τελική απόδοση, συμπεριλαμβανομένου ενός διατριβικού / ερευνητικού έργου καλής ποιότητας, θα είναι εξετάζεται σε ατομική βάση. Ένα ελάχιστο σκορ IELTS 6,5 ή ισοδύναμα προσόντα.


   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση, καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μου η Νέα Γνώση και οι συνεργάτες της είτε με τηλεφωνική κλήση, είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Γνωρίζω ότι διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω την παρούσα συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ, έχοντας 28 χρόνια πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, επενδύει σε δυναμικές συνεργασίες με στόχο την παροχή ποιοτικών κι αξιόλογων υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ αποτελεί τον μοναδικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα για το Βρετανικό Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και στεγάζει στις δομές του, Κασομούλη 108 στην Αθήνα (Στάση Μετρό Αγ. Ιωάννης ) το Office in Greece  του πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 9029780.